07.03.2019 14:15

Löw heeft trio met 246 interlands niet nodig tegen Oranje

Jérôme Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller worden in de toekomst links laten liggen voor het Duitse nationale elftal. Het trio van Bayern München kreeg te horen dat zij niet meer op een oproep voor Die Mannschaft hoeven te rekenen.

Dat maakte bondscoach Joachim Löw bekend, die met Duitsland wil gaan verjongen. Het afgelopen Wereldkampioenschap 2018, waarin Duitsland werd uitgeschakeld in de poulefase, en de daaropvolgende degradatie uit de UEFA Nations League A toonden aan dat het Duitse elftal was 'vergrijsd'. Met het uitsluiten van Boateng, Hummels en Müller laat hij een schat aan ervaring thuis, het trio kwam gezamenlijk tot liefst 246 interlands. Tevens maakten zij deel uit van de ploeg die in 2014 het WK wist te winnen. In een eerder stadium gaf Löw al aan de 31-jarige Sami Khedira niet meer op te roepen. Hij kwam 77 keer uit voor Duitsland. 

 • Thomas Müller
  Leeftijd: 29 jaar
  Interlands: 100 duels
   
 • Mats Hummels
  Leeftijd: 30 jaar
  Interlands: 76 duels
   
 • Jérôme Boateng
  Leeftijd: 30 jaar
  Interlands: 70 duels

"Dit is een duidelijk signaal van vernieuwing. De jonge jongens krijgen de kans", aldus Löw, doelend op spelers als Niklas Süle, Julian Brandt en Kai Havertz. Eind maart beginnen de kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap van 2020. Löw verwacht het drietal niet nodig te hebben in de uitwedstrijd tegen het Nederlands elftal die gepland staat op 24 maart. Voor Die Mannschaft is dat het eerste duel in de kwalificatiepoule, de ploeg van Ronald Koeman speelt een paar dagen daarvoor al de thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner