08.03.2019 13:15

UEFA verkiest Tadić tot Speler van de Week in de CL

Dušan Tadić is door de UEFA uitgeroepen tot Speler van de Week in de Champions League. De Ajacied, die tegen Real Madrid (1-4 zege) in de return van de achtste finale in de spits stond, was goed voor één doelpunt en twee assists. Het is de eerste keer dit seizoen dat een speler van Ajax of PSV Speler van de Week is. 

Volgens Tadić zelf speelde hij een erg goede pot in Estadio Santiago Bernabéu. "Het is waarschijnlijk de beste wedstrijd die ik ooit heb gespeeld." Door zijn aandeel in drie doelpunten is de Servische aanvaller, die afgelopen zomer overkwam van Southampton FC voor ruim elf miljoen euro, de MVP dit Champions League-seizoen. Tadić had namelijk een directe betrokkenheid bij tien doelpunten, met zes goals en vier assists. 

De top 3 MVP's dit Champions League-seizoen

  1. Dušan Tadić, Ajax – 10 punten: 6 goals, 4 assists
  2. Robert Lewandowski, Bayern – 9 punten: 8 goals, 1 assists
    Kylian Mbappé, PSG – 9 punten: 4 goals, 5 assists
  3. Moussa Marega, Porto – 8 punten: 6 goals, 2 assists

Elftal van de Week
Het is niet verrassend dat Tadić ook deel uitmaakt van het Elftal van de Week in de Champions League. Aan zijn zijde vindt de dertigjarige Ajacied nog twee ploeggenoten. De UEFA nomineerde namelijk ook Hakim Ziyech en Lasse Schöne, die ook allebei tot scoren kwamen. Het elftal wordt verder gecompleteerd door Hugo Lloris, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Sergie Aurier (allen Tottenham Hotspur), Juan Bernat (Paris Saint-Germain), Moussa Marega (FC Porto) en Romelu Lukaku (Manchester United). 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner