15.03.2019 12:45

Ajax is één van de lievelingstegenstanders van Ronaldo

In de kwartfinale van de Champions League speelt Ajax tegen Juventus. Historisch gezien een pittige loting voor de Amsterdammers en nu Cristiano Ronaldo bij De Oude Dame speelt, is dat nog nadeliger voor de ploeg van Erik ten Hag. 

De Portugese supervedette treft in Ajax namelijk één van zijn drie tegenstanders waartegen hij het vaakst scoorde in de Champions League. In totaal speelde Ronaldo vijf wedstrijden tegen Ajax, allemaal als speler van Real Madrid. In die vijf duels scoorde de Portugees er lustig op los, zeven keer trof hij namelijk het doel. Elke wedstrijd scoort de aanvaller dus gemiddeld 1,4 keer tegen de hoofdstedelingen. Alleen tegen uitgerekend huidig werkgever Juventus en Bayern München vond Ronaldo vaker het net. 

Clubs waartegen Ronaldo het vaakst scoorde in de Champions League:

 1. Juventus
  Duels – 7 wedstrijden
  Goals – 10 doelpunten
  Gemiddeld per duel – 1,4 doelpunten
   
 2. Bayern München
  Duels – 8 wedstrijden
  Goals – 9 doelpunten
  Gemiddeld per duel – 1,2 doelpunten 
   
 3. Ajax
  Duels – 5 wedstrijden
  Goals – 7 doelpunten
  Gemiddeld per duel – 1,4 doelpunten 

Frenkie de Jong is onder de indruk van de aankomende tegenstander. Juventus is een van de sterkere tegenstanders denk ik. Ik heb de wedstrijd tegen Atlético Madrid gezien, toen speelden ze heel goed", liet de Ajax-speler weten in gesprek met Voetbal International. "Ze speelden heel aanvallend en hebben natuurlijk veel kwaliteiten. Juventus zal favoriet zijn, maar dat was Real Madrid ook. Ik denk dat we kans maken."

 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner