11.04.2019 08:45

UEFA doorbreekt Suárez' complex in CL-uitduels niet

Na een klein kwartier spelen dacht FC Barcelona-aanvaller Luis Suárez woensdagavond te scoren in de heenwedstrijd van de kwartfinale tegen Manchester United op Old Trafford. De UEFA heeft de treffer echter toegekend aan Luke Shaw, waardoor het een eigen goal is geworden.

Daardoor blijft er een ongelooflijk negatieve reeks van de voormalig Ajax-speler in tact. Suárez heeft het net niet meer gevonden in zeventien achtereenvolgende uitwedstrijden in de Champions League. Tijdens de groepswedstrijd tegen AS Roma op op 16 september 2015 kopte de oud-Ajacied de 0-1 tegen de touwen op aangeven van Ivan Rakitić. Die treffer was de laatste die Suárez maakte in een uitwedstrijd in het grootste Europese clubtoernooi. Sindsdien vond hij niet meer het net op vreemde bodem. 

In Camp Nou wél op schot
Naast zijn complex in uitwedstrijden weet de Uruguayaan vaak wél het net te vinden in thuiswedstrijden. Sinds zijn laatste uitdoelpunt in de Champions League speelde de 32-jarige aanvaller namelijk nog zeventien wedstrijden in Camp Nou, daarin trof hij elfmaal het doel. 

Uit- en thuisdoelpunten Suárez in de Champions League sinds sep. 2015:

 • Thuiswedstrijden Suárez in de Champions League:
  Wedstrijden: 17 duels
  Doelpunten: 11 goals
   
 • Uitwedstrijden Suárez in de Champions League:
  Wedstrijden: 17 duels
  Doelpunten: 0 goals

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner