16.04.2019 09:45

Onervaren Ajax treft in Juve meest gelouterde CL-ploeg

Van alle overgebleven clubs heeft Ajax veruit de minst ervaren selectie als het gaat om Champions League-wedstrijden. In totaal hebben de Ajax-spelers slechts 195 wedstrijden in het miljardenbal achter hun naam staan.

Dat is zelfs nog minder dan de helft dan Tottenham Hotspur, de voorlaatste ploeg met de minste ervaring. De Londense ploeg herbergt in totaal 464 duels in het miljardenbal. Opvallend is dat ook de spelers van de de Engelse grootmachten Manchester United en Liverpool FC gezamenlijk niet heel veel Champions League-wedstrijden hebben gespeeld: respectievelijk 576 en 467 duels. Ajax treft in Juventus de selectie die de meeste wedstrijden in het grootste Europese toernooi heeft gespeeld (957 duels), gevolgd door FC Barcelona (890 duels). 

Alleen 'Mister Champions League' Cristiano Ronaldo heeft bijna al meer wedstrijden gespeeld dan heel Ajax in de Champions League. De Portugees heeft al 161 duels op zijn naam staan. Bij de Amsterdammers staan alleen Daley Blind (35 duels), Klaas-Jan Huntelaar (33 duels), Lasse Schöne (25 duels) en Joël Veltman (10 duels) in de dubbele cijfers. Alle andere spelers debuteerden dit seizoen en hebben maximaal negen wedstrijden gespeeld.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner