17.04.2019 07:00

Ajax presteert het ongeëvenaarde als voorronde-club

Ajax bereikte op sensationele wijze de halve finale van de Champions League. Dat deed het door Juventus uit te schakelen met 1-2. Een plek bij de laatste vier is een unicum voor de Amsterdammers, getuige waar de ploeg vandaan komt.

Eerder versloeg de ploeg van Erik ten Hag namelijk al Real Madrid, terwijl het ook in de poulefase SL Benfica en AEK Athene achter zich liet. Maar de Europese campagne startte voor de hoofdstedelingen al in juli in de tweede voorronde van het kwalificatietoernooi. Daarin schakelde Ajax achtereenvolgens Sturm Graz, Standard Luik en Dinamo Kiev uit. 

In totaal overleefde de koploper van de Eredivisie dus al zes rondes om de halve finale te bereiken, een nog niet eerder geëvenaarde prestatie ooit van een Champions League-deelnemer. Ajax, dat gisteren jeugdproducten Donny van de Beek en Matthijs de Ligt zag scoren, is dus de eerste ploeg ooit die vanuit de tweede kwalificatieronde van de Champions League de halve finale heeft bereikt van het hoofdtoernooi. Ongekend knap werk van Ten Hag en de spelers. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner