17.04.2019 13:45

Na zege op Juve hoort Ajax weer bij Europa's beste 20

Ajax was dit seizoen in de Champions League over 180 minuten minstens gelijkwaardig aan Bayern München, Real Madrid en Juventus. Daarmee schuurt het tegen de wereldtop aan en door de uitstekende prestaties behoort Ajax weer tot de top twintig van Europa. 

Op de UEFA-coëfficiëntenlijst voor clubs bezetten de Amsterdammers nu de twintigste plek. Ter vergelijking: PSV staat op de 39e plaats, terwijl Feyenoord de nummer 68 van de lijst is. Na de uitoverwinning bij Juventus en de bonuspunten voor het bereiken van de halve finale, heeft Ajax nu 68.500 coëfficiënten gepakt in de laatste vijf seizoenen in Europees verband. Over die periode wordt de UEFA-coëfficiëntenlijst voor clubs bepaald. De ploeg van Erik ten Hag laat Villarreal CF en SL Benfica achter zich, die allebei 68.000 punten sprokkelden in de voorbije seizoen in Europa. 

De top van de UEFA-coëfficiëntenlijst voor clubs wordt bezet door de clubs uit Spanje. Viervoudig Champions League-winnaar van de laatste vijf edities Real Madrid, staat uiteraard fier boven. De Koninklijke vergaarde liefst 146.000 punten. Dat zijn er een stuk meer dan nummer twee FC Barcelona (136.000). Daarachter volgen FC Bayern München en Atlético Madrid. In de top zes bevindt zich ook nog een vierde Spaanse ploeg: Sevilla FC. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner