18.04.2019 10:45

Waarde Ajax-spelers stijgt in 1 jaar met €180 miljoen

Ajaxt-technisch directeur Marc Overmars maakte dinsdagavond een buikschuiver richting de fans na de 1-2 zege op Juventus en het bereiken van de halve finale in de Champions League. De beleidsbepaler zag Ajax sportief succes boeken, maar besefte eens te meer dat zijn spelers kapitaal waard zijn.

In liefst één jaar tijd steeg de geschatte transferwaarde van de Ajax-basisspelers met 200 miljoen euro*. De ster van Frenkie de Jong is nog altijd rijzende. Daarom besloot FC Barcelona vroeg te handelen en liefst 75 miljoen euro neer te leggen voor de middenvelder. Een megabedrag, terwijl De Jong vorige zomer nog een geschatte transferwaarde had van slechts zeven miljoen euro. Nu is dat bedrag opgelopen tot 75 miljoen euro. De Catalanen hadden hem voor veel goedkoper kunnen halen, maar beseften ook dat de prijs nog veel verder had op kunnen lopen als ze niet in januari al zaken hadden gedaan met Ajax. 

De Ligt inkomstenbron
Ook op Matthijs de Ligt gaat Ajax veel geld verdienen. De Europese elite is bereid om ongeveer tachtig miljoen euro neer te leggen voor de mandekker. Dat is tien miljoen euro meer dan zijn geschatte transferwaarde, die vorige zomer nog veertig miljoen euro bedroeg. Ook collega André Onana zag zijn transferwaarde flink stijgen. Acht maanden terug bedroeg zijn waarde nog ongeveer €15 miljoen, terwijl dat bedrag nu is opgelopen tot €35 miljoen. 

David Neres is ook één van de spelers die flink is gestegen in waarde. Juni 2018 werd zijn kunsten nog geschat op €20 miljoen, momenteel €32 miljoen. Echter zal hij na zijn uitstekende optredens tegen onder meer Real Madrid, Juventus en PSV en zijn debuut voor Brazilië nog meer waard zijn geworden. Lasse Schöne en Daley Blind zijn de enige basisspelers die gelijk zijn gebleven in waarde. 

* Alle bedragen zijn afkomstig van Transfermarkt. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner