10.05.2019 07:00

Twee Europese finales met vier Engelse clubs is uniek

Liverpool FC en Tottenham Hotspur plaatsten zich afgelopen week voor de finale van de Champions League. Een compleet Engelse finale dus. Maar daar blijft het niet bij, want ook de Europa League-finale bestaat uit twee Premier League-teams.

Arsenal FC schakelde namelijk het Spaanse Valencia CF uit, terwijl Chelsea FC de andere finalist is omdat het Eintracht Frankfurt versloeg. Daar hadden The Blues wel strafschoppen voor nodig. Voor de eerst keer in de geschiedenis van het Europese clubvoetbal worden de vier finale-plaatsen in de Champions League en Europa League (en de voorgangers daarvan) ingevuld door teams uit één land.

 • Champions League
  Liverpool FC 
  Tottenham Hotspur
   
 • Europa League
  Arsenal FC
  Chelsea FC

Londen
Nog opvallender is dat de Europa League-finale wordt gespeeld door twee teams uit dezelfde stad. Chelsea FC en Arsenal FC zijn allebei gehuisvest in de hoofdstad van Engeland: Londen. Nog nooit stonden twee teams uit dezelfde stad in de finale van het twee Europese toernooi. De finale van de Champions League werd al wel eens gespeeld door ploegen uit dezelfde stad. In 2013/14 en 2015/16 speelden Atlético Madrid en Real Madrid de finale van het miljardenbal.

 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner