15.05.2019 13:15

8 jaar terug: Memphis, Vilhena en Aké winnen EK u17

Het Nederlands elftal u17 speelt donderdag de halve finale van het Europees Kampioenschap tegen Spanje. Worden de Oranje-talenten de opvolgers van de topgeneratie die meedeed aan 2011 en precies acht jaar terug de Europese titel pakte? 

In 2011 won Nederland u17 het toernooi op Servische bodem door in de finale Duitsland te verslaan met 5-2. Daardoor bleef het ongeslagen gedurende het hele toernooi. De ploeg van Albert Stuivenberg bestond uit een prachtige lichting met onder meer Memphis Depay, Terence Kongolo, Nathan Aké, Tonny Vilhena, Jetro Willems en Karim Rekik. Ook huidig Eredivisie-spelers Yassin Ayoub, Joris van Overeem en Menno Koch behoorden tot die ploeg. Bij tegenstander Duitsland zijn Emre Can (Juventus), Odisseas Vlachodimos (SL Benfica) en Mitchell Weiser (Bayer Leverkusen) de bekendste namen.

Klik hier of op de afbeelding om te vergroten – 

Golden Player – Kyle Ebecilio
In Nederland is Kyle Ebecilio (25) wellicht bekend, maar over de landsgrenzen zal dat anders zijn. Toch werd hij tijdens het toernooi in 2011 in Servië uitgeroepen tot de Golden Player. Ebecilio was de grote man door gedurende het toernooi driemaal het net te vinden en daarmee topscorer van het toernooi te worden, samen met onder meer Tonny Vilhena. De middenvelder was destijds jeugdspeler bij Arsenal FC, dat hem had overgenomen van Feyenoord. Na mislukte periodes bij FC Twente en Nottingham Forest probeerde hij het bij NEC, maar dat werd ook geen succes. Nu speelt hij bij ADO Den Haag, maar minuten maakte hij nog niet. 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner