10.06.2019 09:00

Liefst 59 duels voor Van Dijk: slechts 1 keer gepasseerd

Het seizoen zit er nu, na de verloren finale in de UEFA Nations League A tegen Portugal (1-0), ook op voor de spelers van het Nederlands elftal. Met name Liverpool FC-spelers Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk kunnen terugkijken op een prachtig seizoen.

Met hun club wonnen zij namelijk de Champions League en met het Nederlands elftal belandden zij in de finale van het nieuwe landentoernooi. Voor Van Dijk persoonlijk was het eveneens een fenomenaal seizoen. Na zijn eerste volledige seizoen namens The Reds wordt hij zelfs gelinkt aan de Ballon d'Or, de individuele prijs voor beste speler van de wereld. Dat komt mede doordat de voormalig speler van FC Groningen wekelijks wordt getest in de Premier League, maar in die competitie geen enkele keer is voorbij gedribbeld dit seizoen.

Dat geldt ook voor de wedstrijden in de Champions League. Zelfs FC Barcelona-aanvaller Lionel Messi lukte het in de halve finale van het miljardenbal over twee wedstrijden niet om de centrumverdediger voorbij te dribbelen. In alle 59 optredens die Van Dijk afwerkte dit seizoen, slaagde alleen Leroy Sané hierin. Met een dribbel in de groepsfase van de UEFA Nations League A passeerde hij namens Duitsland 's als enige speler dit seizoen werelds beste verdediger van dit moment.

Wedstrijden van Van Dijk in 2018/19 en aantal keer voorbij gedribbeld:

 • Namens Liverpool FC
  38 Premier League-duels: 0 geslaagde dribbels
  12 Champions League-duels: 0 geslaagde dribbels
   
 • Namens Oranje
  6 Nations League-duels: 1 geslaagde dribbel
  2 EK kwalificatie-duels: 0 geslaagde dribbels
  1 oefeninterland: 0 geslaagde dribbels

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner