10.06.2019 13:30

Groot aandeel Oranje in beste 11, De Jong wint prijs

Het Nederlands elftal heeft grote indruk gemaakt tijdens de hele UEFA Nations League. De ploeg werd poulewinnaar boven Frankrijk en Duitsland en bereikte de finale. Die werd verloren, desondanks was Oranje goed vertegenwoordigd bij de prijzenverdeling.

Hoewel de eindzege dus aan de neus van de ploeg van Ronald Koeman voorbij is gegaan, staan er wel vier spelers van de Nederlandse ploeg bij het Elftal van het Toernooi, welke is opgebouwd uit de landen die de eindronde speelden (naast Nederland ook Portugal, Engeland en Zwitserland). Oranje wordt vertegenwoordigd door verdediger Matthijs de Ligt, de middenvelders Frenkie de Jong en Marten de Roon en aanvaller Memphis Depay. Naast vier Portugezen, levert Zwitsersland twee spelers en Engeland één speler aan de beste elf.

Frenkie de Jong grootste talent
Hoewel De Jong in de finale tegen Portugal niet helemaal uit de verf kwam, speelde de van Ajax naar FC Barcelona vertrekkende middenvelder tegen Engeland in de halve finale een ijzersterke wedstrijd. Mede daarom is hij verkozen tot het grootste talent van de eerste editie van de UEFA Nations League. De Portugese middenvelder Bernardo Silva werd door de Europese voetbalbond uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner