11.06.2019 08:30

Eredivisie-internationals: zij scoorden of gaven assist

Terwijl een hoop Eredivisie-spelers ergens op een parelwit strand liggen en het Nederlands elftal inmiddels ook is begonnen aan de zomervakantie, worden er nog een hoop interlands afgewerkt. Deze (ex)-Eredivisionisten vielen maandagavond op in de EK-kwalificatie met een doelpunt of assist.

Bij Denemarken was Kasper Dolberg de gevierde man. De aanvaller van Ajax, regelmatig gekwetst door blessures en daardoor niet in de vorm van het seizoen 2016/17, scoorde namens de Deense nationale ploeg tweemaal tegen Georgië (5-1 zege). Daarnaast was hij betrokken bij de vierde goal, toen zijn harde knal werd gepareerd door doelman Giorgi Loria. Yussuf Poulsen maakte de rebound.

Namens een ander Scandinavisch land kwam er eveneens een Eredivisie-speler op het scoreformulier. AZ Alkmaar-aanvaller Bjørn Johnsen was namelijk goed voor de hele Noorse productie tegen de Faeröer Eilanden (2-0). In dat duel gaf Martin Ødegaard, afgelopen seizoen door Vitesse gehuurd van Real Madrid, de voorzet op de tweede goal van Johnsen. Dušan Tadić gas een assist namens Servië op landgenoot Aleksandar Mitrović in het duel met Litouwen (4-1).

Ook deze oud-Eredivisionisten waren betrokken bij een doelpunt:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner