31.07.2019 15:00

PSV is vroegst uitgeschakelde Eredivisie-club ooit in de CL

Hoewel PSV zich kwalificeerde voor het spelen van de voorrondes van de Champions League, weten de Eindhovenaren al eind juli dat zij het hoofdtoernooi niet zullen bereiken. Nooit eerder werd een Eredivisie-ploeg zo vroeg uitgeschakeld.

Twee seizoenen geleden, toen Ajax de dubbele confrontatie in de Champions League-voorronde met het Franse OGC Nice niet in een triomf kon omzetten, was tot op heden de vroegste uitschakeling van een Nederlandse ploeg ooit. Ajax wist destijds op 2 augustus al dat het niet ging meestrijden in het hoofdtoernooi van het grootste Europese clubtoernooi. Nooit eerder was er dus een ploeg al klaar in juli, maar PSV heeft nu die twijfelachtige eer toebedeeld gekregen. 

Nederlandse clubs met de vroegste uitschakeling in de Champions League: 

  1. PSV: 2019 – 30 juli
  2. Ajax: 2017 – 2 augustus
  3. Ajax: 2015 – 4 augustus
  4. Feyenoord: 2014 – 6 augustus
  5. Feyenoord: 2012 – 7 augustus

Door de uitschakeling in de tweede voorronde van de Champions League moet PSV nu via de voorrondes van de Europa League continentaal voetbal zien af te dwingen. De ploeg van Mark van Bommel speelt tegen de winnaar van het tweeluik FK Haugesund – Sturm Graz. De Zweedse ploeg won de heenwedstrijd op eigen bodem met 2-0 en kan de klus klaren in Oostenrijk. De Eindhovenaren hopen wel een door Feyenoord en Ajax eerder behaald scenario te voorkomen.

De Amsterdammers en Rotterdammers werden respectievelijk in 2017 en 2012 vroeg uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League, maar kregen een herkansing in de Europa League. Echter faalden beide teams. Ajax werd uitgeschakeld door het Noorse Rosenborg BK, terwijl Feyenoord na de uitschakeling tegen Dinamo Kiev in het miljardenbal ook niet langs Sparta Praag kwam. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner