19.08.2019 16:15

Bij kwalificatie zitten Ajax en PSV in pot 2 bij de lotingen

Zowel Ajax als PSV moeten zien af te rekenen met een club uit Cyprus (APOEL Nicosia en Apollon Limassol) om het hoofdtoernooi van respectievelijk de Champions League en Europa League te halen. Mochten de ploegen daarin slagen, hebben ze een goede positie bij de loting voor de groepsfase. 

Ajax belandt dan namelijk in pot twee van het miljardenbal. In pot één zitten de kampioenen van de grootste Europese competities en de winnaar van de Champions League. Door de goede prestaties de laatste jaren in Europa (het behalen van de Europa League finale in 2017 en halve finale Champions League in 2019) zullen de Amsterdammers ingedeeld worden in de pot achter de kampioenen, al speelt het ontbreken van Sevilla FC, Arsenal FC, FC Porto, AS Roma en Manchester United in het toernooi ook een grote rol. Ajax kan dus een hoop goede ploegen ontlopen. Dat zijn onder meer Real Madrid, Atlético Madrid, Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur.  

Hieronder de potindeling van de Champions League League als de hoogst gerankte ploegen de play-offs winnen.

Europa League
PSV heeft de afgelopen jaren net te weinig punten bij elkaar gesprokkeld om in pot één te belanden van de Europa League, mits de ploeg van Mark van Bommel weet af te rekenen met Apollon Limassol. VfL Wolfsburg en Lazio Roma pakten net iets meer punten dan PSV. Omdat het in het pot twee zit, ontloopt het wel clubs als Eintracht Frankfurt en Celtic FC in de poulefase. Mochten Feyenoord en AZ Alkmaar de groepsfase halen, belanden zij respectievelijk in pot drie en vier.

Hieronder de potindeling van de Europa League als de hoogst gerankte ploegen de play-offs winnen. Klik hier of op de afbeelding om te vergroten. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner