20.08.2019 23:00

Meeste kaarten voor Ajax ooit in een Europese wedstrijd

Ajax speelde een zeer moeizame eerste wedstrijd in de play-offs van de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag mocht blij wezen dat het na negentig minuten met een gelijkspel (0-0) van het veld stapte bij APOEL Nicosia.

Hoewel de Amsterdammers nog sterk openden, zakte het naarmate de wedstrijd vorderde flink terug. Om dat te compenseren moesten de Ajacieden veel overtredingen maken, waardoor Joël Veltman, Noussair Mazraoui en Răzvan Marin al binnen twintig minuten een gele kaart te pakken hadden. Uiteindelijk toonde scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz zeven gele kaarten waarvan twee voor Mazraoui, dus kreeg Ajax ook nog een rode kaart. Het was voor de eerste keer sinds het competitieduel met AZ Alkmaar in 2012 dat Ajax zo vaak op de bon werd geslingerd.

In Europees verband kwam het nog niet eerder voor dat Ajax acht kaarten kreeg. Het laatste negatieve record van de hoofdstedelingen in een Europees duel, was namelijk alweer zeventien jaar geleden. Tijdens de groepsfase van de Champions League in 2002 op bezoek bij Olympique Lyon was de discipline van Ajax ver te zoeken. Joey Didulica, Steven Pienaar, Nigel de Jong, Zlatan Ibrahimović, Victor Sikora en Rafael van der Vaart kregen allemaal geel, terwijl Cristian Chivu direct rood ontving. Ajax, dat het duel dus zeven kaarten ontving, won dat duel wel met 0-2

 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner