21.08.2019 07:45

Club Brugge helpt Nederland voor de coëfficiëntenranglijst

Club Brugge heeft Nederland een handje geholpen met het oog op de UEFA coëfficiëntenranglijst. De Belgische topclub won in de play-offs van de Champions League namelijk met 0-1 op bezoek bij LASK Linz uit Oostenrijk, de concurrent van Nederland.

Ajax kwam dinsdagavond in Cyprus, waar het aantrad tegen landskampioen APOEL Nicosia, niet verder dan een 0-0, maar daardoor sprokkelde de ploeg van Erik ten Hag wel 0,1 punt voor de UEFA-ranking. De Eredivisie-ploegen behaalden dit seizoen al 1.900 punten, terwijl Oostenrijk nog niet verder is gekomen dan 1.400 punten. De achterstand van Nederland op het Alpenland bedraagt nu nog maar 0.275 punt in totaal.

Die achterstand is deze week door PSV, AZ Alkmaar en Feyenoord nog om te buigen in Nederlands voordeel. Dan moet er minstens één zege én een gelijkspel geboekt worden. Of de drie Nederlandse Europa League-deelnemers moeten gelijkspelen. In beide gevallen is Nederland niet afhankelijk van Oostenrijkse deelnemers in de voorrondes van het tweede Europese toernooi, aangezien Austria Wien en Sturm Graz al werden uitgeschakeld. RB Salzburg en Wolfsberger AC zijn al wel zeker van deelname aan de groepsfase van de Champions League en Europa League. 

 

ne[project:vgzm;] {endif}
Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner