06.09.2019 16:01

Oranje hoeft bij verlies nog lang niet te vrezen

Na twee misgelopen eindrondes op rij moet het nu echt weer gebeuren voor het Nederlands Elftal. De druk op de schouders van de spelers is hoog, helemaal als er in het Volksparkstadion in Hamburg verloren wordt. Momenteel heeft Nederland drie punten uit twee wedstrijden. Eind maart was Duitsland in de Johan Cruijff Arena een maatje te groot. 

De stand in Groep C liegt er niet om. Mocht Oranje zonder punten huiswaarts keren, heeft het een straatlengte achterstand op zowel Duitsland als Noord-Ierland. Beide landen zijn in dat geval ongeslagen en hebben twaalf punten uit vier wedstrijden, terwijl Nederland met drie uit drie volgt. Moeten onze mannen zich zorgen maken? Nee, is het antwoord. 

Allereerst treft het Nederlands elftal Noord-Ierland nog tweemaal. Wordt Noord-Ierland - nummer dertig op de FIFA-wereldranglijst - beide keren verslagen, is het gat nog slechts drie punten. Daarnaast hebben de Noord-Ieren ook nog een tweeluik met de Duitsers, waardoor de kans op goede resultaten voor Noord-Ierland slinkt. Lukt het Oranje uiteindelijk niet om bij de eerste twee te eindigen, is er altijd nog een stok achter de deur. Doordat het Nederlands Elftal eerste is geworden in de Nations League groep met Frankrijk en Duitsland, heeft het recht op een play-off ticket. Mocht Oranje niet bij de gewenste eerste twee plaatsen eindigen, speelt het in maart 2020 de play-off wedstrijden. Kortom: Bij verlies tegen Duitsland is er geen man overboord. 

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner