17.09.2019 22:50

Tagliafico is grootste kopspecialist van Europa dit seizoen

Ajax is het Champions League-seizoen uitstekend gestart. De ploeg van Erik ten Hag opende met een eclatante overwinning op het Franse Lille OSC. De Amsterdammers wonnen in de Johan Cruijff ArenA met 3-0. 

Ajax was heer en meester en ging rusten met een 1-0 voorsprong, door een treffer van Quincy Promes. Hoewel de club uit de Ligue 1 een aantal grote kansen kreeg, bleef Ajax de bovenliggende partij. Namens de Eredivisie-kampioen kwamen Édson Alvarez en Nico Tagliafico nog op het scorebord. Die laatste scoorde met zijn hoofd, wat zijn derde kopgoal van het seizoen betekende. Geen enkele speler op de Europese velden scoorde vaker dan de Argentijnse speler met zijn hoofd, wat van Tagliafico een ware kopspecialist maakt. Het was de vierde treffer van Tagliafico in een thuisduel van Ajax. Alleen Jari Litmanen (9) en Zlatan Ibrahimović (5) scoorde vaker dan de linksback. 

Kopdoelpunten van Tagliafico dit seizoen:

  • vs. PAOK Saloniki (Champions League-voorrondes)
  • vs. sc Heerenveen (Eredivisie)
  • vs. Lille OSC (Champions League)

Champions League-debutant
Omdat Ajax ruim voor het eindsignaal al de 3-0 score op het bord had staan, kon trainer Ten Hag enkele sterkhouders sparen. Zo werd Hakim Ziyech een kwartier voor het einde van het veld gehaald. De Marokkaanse speler werd vervanger door Noah Lang. De aanvallende middenvelder debuteerde en maakte zijn eerste minuten in het miljardenbal. Wel speelde Lang al viermaal in de Eredivisie en één duel in de TOTO KNVB beker namens de hoofdmacht. 

De andere wedstrijd in de poule van Ajax, die tussen Chelsea FC en Valencia CF eindigde in een 0-1 overwinning voor de Spanjaarden. Rodrigo zorgde een kwartier voor tijd voor de enige treffer van het duel op Stamford Bridge. Valencia CF is de eerstvolgende tegenstander van Ajax in de Champions League. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner