19.09.2019 09:00

Juventus met zijn meest internationale elf ooit in de CL

Italiaanse ploegen bevatten vaak een hoop spelers uit eigen land, maar Juventus brak woensdagavond een record in tegenovergestelde richting. Met alleen Leonardo Bonucci stond er voor de eerste keer in de Juventus-geschiedenis slechts één Italiaanse speler in de basiself van een Champions League-duel.

De tien basisspelers om Bonucci heen (in het duel met Atlético Madrid, 2-2) waren allemaal afkomstig uit een ander land. De Italianen Gianluigi Buffon en Federico Bernardeschi begonnen namelijk op de bank, terwijl landgenoten als Giorgio Chiellini, Mattia De Sciglio en Daniele Rugani om andere redenen ontbraken in de basisopstelling van Maurizio Sarri. Onder meer Matthijs de Ligt en superster Cristiano Ronaldo waren wel aanwezig tijdens het gelijkspel. 

Dat De Oude Dame in het Estadio Metropolitano tot twee doelpunten kwam, die op naam kwamen van Juan Cuadrado en Blaise Matuidi, was erg uitzonderlijk. Sinds de aantreding van Diego Simeone in december 2011 kwamen namelijk slechts twee andere ploegen tot minstens twee goals op bezoek bij Atlético Madrid in de Champions League. De Spaanse vechtmachine redde nog wel een punt door kopgoals van Stefan Savić en Héctor Herrera.

De ploegen die 2 keer of meer scoorden op bezoek bij Atlético sinds december '11:

  • 2019 – Juventus: 2-2
  • 2017 – Chelsea FC: 1-2
  • 2015 – SL Benfica: 1-2

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner