19.09.2019 20:50

Ihattaren breekt prachtig record na dubbele assist

Mohammed Ihattaren laat zich de afgelopen weken uitstekend gelden in de Eredivisie, maar toonde zich donderdagavond ook op een podium hoger. In de groepsfase van de Europa League bereidde hij immers twee goals voor.

Dat deed de zeventienjarige technicus in het duel met het Portugese Sporting CP (3-2). Vooral de eerste assist was van grote schoonheid. Met een lange pass, gegeven met de buitenkant van zijn voet, stuurde hij op heerlijke wijze Donyell Malen de diepte in. De spits in bloedvorm beloonde de prachtige assist door naar binnen te snijden en via de paal de bal achter Sporting CP Renan Ribeiro te werken. 

Ook bij de 3-1 gaf Ihattaren de assist, toen Timo Baumgartl zijn corner tegen de touwen werkte. In de tussentijd waren Sebastián Coates (2-0, eigen doelpunt) en Bruno Fernandes (2-1, penalty) ook op het scorebord gekomen. De tweede assist van het supertalent van PSV betekende een unicum. Met zijn 17 jaar en 219 dagen werd Ihattaren namelijk de jongste speler ooit in de geschiedenis van de Europa League die twee assists gaf in één wedstrijd. Pedro Mendes zorgde een kleine tien minuten voor het eindsignaal voor het slotakkoord. 

De overwinning van PSV was een welkome, want het was alweer veertien wedstrijden geleden dat de Eindhovenaren wisten te winnen in het hoofdtoernooi van de Champions League of Europa League. In de laatste veertien duels speelde het het zes keer gelijk en ging het achtmaal onderuit. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner