01.10.2019 22:50

Heerlijke goals Lewandowski zetten Pool in iconisch rijtje

Bayern München heeft flink gehaald op bezoek bij Tottenham Hotspur tijdens de poulewedstrijd in de Champions League. Der Rekordmeister won in Londen met 2-7 van de verliezend Champions League-finalist en zag Serge Gnabry floreren met vier goals.

De zeven treffers van Bayern München betekende een record, want de Duitse ploeg is de eerste club die minstens vier keer wist te scoren bij Tottenham Hotspur sinds de opening van het nieuwe stadion. De ploeg van Mauricio Pochettino, dat via Heung-min Son nog wel op 1-0 was gekomen, had tot dinsdagavond maximaal drie tegentreffers geïncasseerd in het eigen Tottenham Hotspur Stadium. 

Na de openingstreffer zetten de Duitsers aan. Serge Gnabry (vier goals), Robert Lewandowski (twee goals), Joshua Kimmich kwamen vervolgens tot scoren. De doelpunten van de Poolse aanvaller waren bijzonder, want de ervaren aanvaller heeft nu in veertig verschillende Champions League-duels gescoord. Slechts vijf spelers gingen hem daarin voor. Ook in het rijtje met topscorers aller tijden is Lewandowski is de Pool in de top vijf gekomen. De spits staat nu met 56 goals op een met Ruud van Nistelrooy gedeelde vijfde plek.

Spelers die in minstens 40 verschillende Champions League-duels scoorden:

 • Cristiano Ronaldo – 82 wedstrijden
 • Lionel Messi – 68 wedstrijden
 • Raúl – 56 wedstrijden
 • Karim Benzema – 45 wedstrijden
 • Ruud van Nistelrooy – 42 wedstrijden
 • Robert Lewandowski – 40 wedstrijden

Topscorers aller tijden in de Champions League:

 1. Cristiano Ronaldo – 127 goals
 2. Lionel Messi – 112 goals
 3. Raúl – 71 goals
 4. Karim Benzema – 60 goals
 5. Ruud van Nistelrooy – 56 goals
  Robert Lewandowski – 56 goals

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner