02.10.2019 19:52

Anfield al bijna vijf jaar onneembare vesting

Woensdagavond nemen Liverpool FC en RB Salzburg het tegen elkaar op in de Champions League. Op papier lijkt deze ontmoeting geen spannende pot te worden. Liverpool is sinds oktober 2014 ongeslagen in eigen huis. De laatste keer dat er een ploeg in Europees verband met drie punten van Anfield vertrok, was Real Madrid. Op 22 oktober 2014 ging het team van toenmalig trainer Carlo Ancelotti met 0-3 over Liverpool heen.

Sindsdien zijn er 22 Europese thuiswedstrijden van Liverpool verstreken. Liefst 16 daarvan werden omgezet in winst en de overige 6 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Van de 22 Europese wedstrijden, vonden er 14 plaats in de Champions League. De andere 8 duels werkte Liverpool in de Europa League af.

Naast het feit dat The Reds het op eigen Anfield al jaren behoorlijk doen, komt ook kijken dat RB Salzburg tegen Engelse teams vaak weinig geluk oplevert voor de Oostenrijkers. Vijf keer eerder speelde RB Salzburg tegen een Engelse ploeg. Slechts één keer resulteerde dit in een gelijkspel. De overige drie duels werden allen verloren door RB Salzburg. Met al deze gegevens kan gesteld worden dat RB Salzburg onbetwist de underdog is. 

RB Salzburg tegen Engelse teams

  • Blackburn Rovers - 2 keer gespeeld, één gelijkspel (Voorronde Europa League 2006/07)
  • Manchester City - 2 keer gespeeld, 2 keer verloren (Groepsfase Europa League (2010/11)
  • Chelsea FC - 1 keer gespeeld, verloren (Vriendschappelijk duel 2019)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner