02.10.2019 22:51

Effectieve Ziyech speelt prominente Ajax-rol deze eeuw

Hakim Ziyech zette Ajax met een wereldgoal op voorsprong tegen Valencia CF (0-3). Waar Ziyech normaal gesproken niet vies is van een schot op doel, was het nu gelijk raak in zijn eerste schot van buiten de zestien.

In de achtste minuut schoot de behendige Marokkaan voor het eerst op doel buiten het strafschopgebied dit Champions League-seizoen. In de 77 minuten die hij meespeelde tegen Lille OSC schoot hij geen enkele keer op doel, al trof hij wel de paal tegen de Fransen, maar dat valt niet onder een schot op doel. Daarmee toont Ziyech aan dat hij wel degelijk over effectiviteit beschikt.

In het hele vorige Champions League-seizoen schoot de Ajacied 42 keer van buiten de zestien op het vijandige doel. Dit leverde geen één goal op. Nu is hij met zijn eerste schot direct trefzeker. Ziyech en de Champions League is al een jaar lang een gelukkig huwelijk. In elk van zijn vijf laatste duels in het miljardenbal was hij direct betrokken bij een goal, met twee goals en drie assists als resultaat. 

Geen Ajacied heeft dat deze eeuw ook voor elkaar gebokst. In totaal heeft Ziyech zeven goals en negen assists op zijn naam in de Champions League. Kwalificatiewedstrijden zijn daarbij inbegrepen. Hij had daar 25 wedstrijden voor nodig. Er zijn deze eeuw maar weinig spelers met meer Champions League-doelpunten dan de Marokkaan. 

Meeste Champions League-goals voor Ajax deze eeuw (inclusief kwalificatie)

  1. Dušan Tadić (12)
  2. Klaas Jan Huntelaar (8)
    Davy Klaassen (8)
  3. Zlatan Ibrahimović (7)
    Lasse Schöne (7)
    Hakim Ziyech (7)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner