03.10.2019 08:30

Tadić al twee seizoenen dé absolute CL-creatieveling

Ajax won woensdagavond relatief eenvoudig van Valencia CF in de groepsfase van de Champions League (0-3). Hoewel Dušan Tadić minder spectaculair speelde dan bijvoorbeeld tegen Real Madrid vorig seizoen, was hij weer van onschatbare waarde.

De tongen repten vooral over de heerlijke treffer van Hakim Ziyech, die na acht minuten Valencia-doelman Jasper Cillessen verschalkte. Maar de aanval en de assist van Tadić bij de 0-3 op Donny van de Beek was ook van grote schoonheid. Met een subtiel passje gaf hij zijn middenvelder een niet te missen kans. Van de Beek schoot kalm raak in de verre hoek. Zodoende eindigde Tadić op twee assists tegen Valencia, aangezien hij ook de pass op Ziyech had gegeven.

De Servische aanvoerder van Ajax is dit seizoen weer prominent aanwezig in de Champions League, een lijn die hij door heeft getrokken van vorig seizoen. Beide seizoenen samengevoegd blijkt Tadić de grootste creatieveling in het voorbereiden van een grote kans in het miljardenbal. Sinds de start van 2018/19 gaf de aanvaller namelijk 43 keypasses, veel meer dan elke andere speler.

Spelers met de meeste keypasses in de Champions League sinds start 2018/19:

  1. Dušan Tadić – 43 keypasses
  2. Toni Kroos – 38 keypasses
  3. Lionel Messi – 33 keypasses
  4. Raheem Sterling – 33 keypasses
  5. Memphis Depay – 32 keypasses

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner