03.10.2019 15:30

De 10 spelers met meeste assists in Champions League

Het scoren leek Cristiano Ronaldo niet te lukken toen hij deze week met Juventus speelde tegen Bayer Leverkusen in de Champions League. Uiteindelijk pikte de Portugese aanvaller, zoals we van hem gewend zijn, een doelpunt mee.

Scoren in de Champions League, daar staat hij om bekend. Niet voor niets is hij met 127 doelpunten de all time topscorer van het miljardenbal. Maar wat niet iedereen weet, is dat de supervedette van Juventus ook een rits aan assists achter zijn naam heeft staan. In het verleden gaf hij als speler van Manchester United, Real Madrid en Juventus namelijk 39 keer een assist op een medespeler.

Geen speler die ooit in de Champions League actief was, heeft er meer achter zijn naam staan. Opvallend voor een speler die vaak de stempel 'egoïst' krijgt opgeplakt. Lionel Messi, de eeuwige rivaal van Ronaldo, staat op plek 2 met 33 assists. Daarachter volgen drie inmiddels gestopte authentieke aangevers: Ryan Giggs, Xavi en Iniesta. Het trio gaf respectievelijk 31, 30 en 29 assists op het hoogste platform in Europa. 

De 10 spelers met de meeste assists in de Champions League:

 1. Cristiano Ronaldo – 39 assists
 2. Lionel Messi – 33 assists
 3. Ryan Giggs – 31 assists
 4. Xavi – 30 assists
 5. Iniesta – 29 assists
 6. Zlatan Ibrahimović – 26 assists
  Cesc Fàbregas – 26 assists
  Karim Benzema – 26 assists
 7. Franck Ribéry – 25 assists
 8. Mesut Özil – 24 assists

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner