08.10.2019 14:45

Memphis meester van de assist tijdens kwalificatieduels

Memphis Depay is de laatste jaren onder Ronald Koeman in aanvallend opzicht veruit de gevaarlijkste man bij het Nederlands elftal. Ook in de huidige kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap is hij dé Oranje-vedette.

De aanvaller van Olympique Lyon maakte al vier doelpunten en is daarmee topscorer van het Nederlands elftal. Ten opzichte van spelers van andere landen onderscheidt hij zich daar nog niet in, maar als het gaat om assists wel. Daarin is Memphis de speler die veruit de meeste directe passes gaf die uiteindelijk tot een treffer werden gepromoveerd. In vier duels gaf Memphis liefst zeven assists. Daarmee blijft hij elke andere speler met minstens twee assists voor. Achter de Nederlandse creatieveling volgen Raheem Sterling en Antoine Griezmann met vijf assists. 

Spelers met de meeste assists in EK-kwalificatie: 

  1. Memphis Depay (NED) – 7 assists
  2. Raheem Sterling (ENG) – 5 assists
    Antoine Griezmann (FRA) – 5 assists
  3. Kevin De Bruyne (BEL) –  4 assists
    Anthony Georgiou (CYP) – 4 assists

In het afgelopen decennium beschikte de voormalig jeugdspeler van PSV en Sparta Rotterdam over geweldige statistieken. In de afgelopen tien jaar was er namelijk niemand met zoveel assists in het Nederlands elftal. Zelfs Wesley Sneijder en Arjen Robben, nog maar kort geleden zeer belangrijke spelers bij Oranje, kunnen niet tippen aan de productiviteit van Memphis.

Spelers met de meeste assists dit decennium in het Nederlands elftal:

  1. Memphis Depay – 17 assists
  2. Wesley Sneijder – 16 assists
  3. Arjen Robben – 15 assists
  4. Rafael van der Vaart – 11 assists
  5. Dirk Kuyt – 11 assists

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner