12.10.2019 10:54

Ongeïnspireerd Engeland leidt nederlaag na tien jaar

Engeland leed vrijdagavond een pijnlijke nederlaag in en tegen Tsjechië (2-1). Voor het eerst sinds 10 oktober 2009 stapten the Three Lions als verliezer van het veld in een EK- of WK-kwalificatiewedstrijd. Destijds verloor Engeland van Oekraïne met 1-0. In de tussenperiode speelde Engeland 43 wedstrijden, waarvan ze er 34 wonnen en negen gelijkspeelden. 

De laatste keer dat de Engelsen een EK-kwalificatiewedstrijd niet wonnen, was in 2011. Op 7 oktober van dat jaar kwam Engeland niet verder dan een gelijkspel in het uitduel tegen Montenegro (2-2). Na dat duel werd er dertien keer op rij gewonnen. De verdediging van Engeland mag goed in de spiegel kijken. Pas voor de tweede keer in 78 interlands kregen de Engelsen tien schoten in de eerste helft te verwerken. Daarnaast moesten ze in de laatste twee interlands vier tegentreffers incasseren, terwijl ze in de drie wedstrijden ervoor maar één doelpunt tegen kregen.

Lichtpuntje aan de kant van Engeland was Harry Kane. Via de penaltystip maakte hij het enige doelpunt van de avond voor zijn land. Het betekende zijn twintigste goal in twintig interlands als aanvoerder van het Engelse nationale team.

Engeland-aanvoerders met 20+ doelpunten

  • Vivian Woodward (23)
  • Alan Shearer (20)
  • Bryan Robson (20)
  • Harry Kane (20)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner