12.10.2019 16:31

Onderschatte Giroud krijgt Platini in het vizier

Vrijdagavond was Frankrijk met 0-1 te sterk voor het stugge IJsland. Olivier Giroud maakte het enige doelpunt van de wedstrijd en zodoende was hij de gevierde man bij de Fransen. Ondanks dat het bij zijn club Chelsea FC nog niet echt wil vlotten, is het vertrouwen bij de nationale ploeg groot in de bonkige spits. Na zijn benutte strafschop tegen IJsland staat hij op 37 interlandtreffers.

Daarmee komt de 33-jarige aanvaller dichterbij het doelpuntenaantal dat Michel Platini maakte voor Les Blues. Hij scoorde 41 keer voor de Franse nationale ploeg. Naast Platini moet Giroud enkel Thierry Henry voor zich dulden. De Chelsea-spits had 94 interlands nodig om 37 keer tot scoren te komen.

Franse topscorers aller tijden

  1. Thierry Henry (52)
  2. Michel Platini (41)
  3. Olivier Giroud (37)
  4. David Trezeguet (34)
  5. Zinédine Zidane (31)

Sigþórsson
Kolbeinn Sigþórsson - inmiddels actief voor AIK Solna - had tegen Frankrijk de kans om gedeeld topscorer aller tijden van IJsland te worden. Hij kwam echter niet tot scoren, waardoor hij zijn feestje nog even moet uitstellen. Sigþórsson heeft 25 treffers gemaakt namens IJsland. Alleen Eiður Guðjohnsen (26) heeft er meer gemaakt.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner