13.10.2019 09:39

Italië verzekert zich van openingswedstrijd op EK

Het speelschema voor het EK2020 kan al een beetje worden ingevuld. Italië verzekerde zich zaterdagavond van de eindronde en kan zich opmaken voor het eerste duel van het toernooi, die in Rome wordt gespeeld.

In groep J van de kwalificatie waren de Italianen met 2-0 te sterk voor Griekenland. Zo werden alle zeven duels winnend afgesloten en is de ploeg van bondscoach Roberto Mancini niet meer te achterhalen door Finland, Armenië, Bosnië-Herzegovina, Griekenland of Liechtenstein. De Azzurri spelen daardoor op het EK in groep A, waarin de wedstrijden worden gespeeld in Rome en Bakoe. Italië zal een flink thuisvoordeel hebben met drie wedstrijden in het Stadio Olimpico.

Na het debacle van de laatste kwalificatie, toen Italië het WK misliep, kreeg Mancini het al snel op de rit. De winnende reeks beslaat al acht wedstrijden en tikt zelfs tegen een nationaal record aan. In de jaren '30 won de ploeg van Vittorio Pozzo negen wedstrijden op rij. Mancini kan dat succes evenaren met een zege op bezoek bij Liechtenstein aanstaande dinsdag.

Mancini met positieve ervaring
In 1988 speelde Italië voor het laatst de openingswedstrijd van het EK. Het toernooi, waarin Duitsland gastland was en Nederland de winnaar, werd gestart met een 1-1 gelijkspel tussen de Duitsers en de Italianen. Het enige doelpunt van de bezoekers werd gemaakt door de huidige bondscoach, Mancini.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner