15.10.2019 15:30

Engeland floreert onder Southgate met veel goals

Het Engelse voetbal zit flink in de lift en dat is niet in de minste plaats te danken aan Gareth Southgate. De bondscoach, die hiervoor namens de FA de nationale jeugdelftallen herstructureerde, laat Engeland swingen.

Van die herstructurering profiteert Southgate nu zelf, want jonge spelers als Jadon Sancho, Marcus Rashford, Declan Rice, Callum Hudson-Odoi en Tammy Abraham kregen al speeltijd onder zijn leiding. Maandagavond toonden The Three Lions andermaal zijn klasse, toen Engeland tijdens de kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije voor het Europees Kampioenschap 2020 met 0-6 won door goals van Ross Barkley (2), Raheem Sterling (2), Marcus Rashford en Harry Kane.

Het betekende in korte tijd wéér een uitschieter van Engeland. Tijdens de laatste acht interlands maakte het in vijf wedstrijden minstens vijf doelpunten. Dat gebeurde dus tegen Bulgarije (2 keer: 0-6 en 5-0), maar ook tegen Kosovo (5-3), Montenegro (1-5) en Tsjechië (5-0). De voorgaande keer had Engeland zes jaar de tijd nodig (van 2013 tot en met 2018) om in vijf wedstrijden minstens vijf goals te maken. Dat gebeurde onder leiding van Stuart Pearce, Roy Hodgson en Sam Allardyce. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner