12.11.2019 09:00

Oranje na stijging bijna terug in top 10 FIFA-ranking

Het Nederlands elftal kende vorige maand twee goede wedstrijden in de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap van 2020. Oranje won in eigen huis van Noord-Ierland (3-1) en in Wit-Rusland (1-2).

Het heeft ervoor gezorgd dat de ploeg van Ronald Koeman verder is gestegen op de FIFA-ranking. De mondiale voetbalbond heeft een nieuwe update naar buiten gebracht en daaruit blijkt dat Nederland, Zwitserland is gepasseerd en nu op de twaalfde plek staat met 1.602 punten. De Zwitsers verloren afgelopen maand met 1-0 van Denemarken. Vlak boven Nederland staan Mexico (1.613), Argentinië (1.615) en Colombia (1.617). Oranje heeft de top tien in zicht en kan aankomende week dichterbij kruipen als het goede resultaten haalt tegen Noord-Ierland en Estland in de resterende twee kwalificatieduels.

Tien keer België
België voert nog altijd de FIFA-ranking aan. Dat doen de Rode Duivels voor de tiende achtereenvolgende keer dat de FIFA een update heeft uitgebracht. België leidt het landenklassement sinds september 2018. Onze zuiderburen houden Frankrijk en Brazilië op gepaste afstand. De grootste stijgers op de ranglijst zijn Nicaragua (van plek 148 naar 137) en Zuid-Soedan (van plek 173 naar 162). Beide landen stegen liefst elf plaatsen.

De top 13 van de FIFA-ranking:
Klik hier of op de afbeelding om te vergoten.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner