29.10.2019 11:45

PSV staat al drie 3 duels droog: langste serie in 11 jaar

PSV zit een in kleine dip. De ploeg van Mark van Bommel verloor afgelopen zondag voor de tweede Eredivisie-wedstrijd op rij met flinke cijfers. AZ Alkmaar won in Eindhoven met 0-4, terwijl een week daarvoor FC Utrecht met 3-0 te sterk was.

Het betekende dat PSV voor de tweede opeenvolgende wedstrijd niet tot scoren kwam in de competitie. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2014, toen sc Heerenveen (3-0) en Feyenoord (0-2) PSV van scoren hield. Tel bij de huidige reeks het doelpuntloze gelijkspel van afgelopen midweek op tegen LASK Linz in de Europa League en PSV staat al op 274 minuten zonder doelpunt in een officiële competitie.

De ploeg werd in die wedstrijden geplaagd door rode kaarten van Nick Viergever, Jorrit Hendrix (beide vs. FC Utrecht) en Ryan Thomas (vs. AZ). Daarbij misten de Brabanders topscorer Donyell Malen en de aanvallend zeer belangrijke spelers Mohammed Ihattaren en Steven Bergwijn. Dat is een flinke slok op een borrel, maar toch moet PSV, dat spelers als Bruma, Ritsu Doan en Cody Gakpo op het veld had staan, in staat zijn om minstens tot scoren te komen tegen die clubs.

Zodoende loopt er nu een reeks van drie wedstrijden waarin de ploeg niet scoorde en dat overkwam PSV elf jaar geleden voor de laatste keer. In het seizoen 2008/09 lukte het Olympique Marseille (3-0, Champions League), NEC Nijmegen (1-0, Eredivisie) en AZ (1-0 na verlenging, KNVB beker) om PSV van scoren af te houden. De langste reeks zonder Eredivisie-treffer was in 1967/68, toen het 3,5 duels op rij niet scoorde, daar komt PSV echter nog lang niet bij in de buurt.