05.11.2019 23:00

Wervelshow in Londen: recordbrekende stats voor Ajax

Chelsea FC en Ajax hebben dinsdagavond een gigantisch spektakel op de mat gelegd op Stamford Bridge. De ploeg van Erik ten Hag was heel efficiënt en schoot dankzij het 4-4 gelijkspel meerdere statistieken uit de boeken. 

Dat het in 4-4 eindigde, was wonderbaarlijk. Een half uur voor tijd leidde Ajax namelijk met 1-4 door goals van Quincy Promes, Donny van de Beek en eigen treffers van Kepa en Tammy Abraham. Daarna kregen Daley Blind en Joël Veltman allebei hun tweede gele kaart en moest Ajax dus verder met negen spelers. In het restant kwam Chelsea nog terug tot 4-4 door doelpunten van Azpilicueta, Jorginho en Reece James. Zowel de Engelsen als de Amsterdammers kregen vervolgens nog kans op het winnende doelpunt.

De historische cijfers na Chelsea FC – Ajax: 

 • Het openingsdoelpunt van Ajax was na 107 seconde en dat was de snelste treffer van Ajax sinds de goal van Andy van de Meijde in 2003 tegen AS Roma.  
   
 • Nog nooit eerder presteerde Ajax het om in zijn eerste vier wedstrijden in de Champions League tien goals of meer te maken. 
   
 • Slechts twee bezoekende ploegen scoorden ooit vier goals in de Champions League en Europa Cup I bij Chelsea: Liverpool FC (2009) en nu dus Ajax.
   
 • Donny van de Beek scoorde voor de vierde uitwedstrijd op rij in de Champions League. Dat is een Nederlands record. Van de Beek scoorde tegen Juventus, Tottenham Hotspur, Valencia CF en Chelsea.
   
 • Ajax kreeg voor de eerste keer twee rode kaarten ooit in één Champions League-wedstrijd. 

  Eredivisiepoule
  Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner