07.11.2019 09:15

Onana in de Champions League in top 3 met meeste saves

Ajax oogst al sinds vorig seizoen lof over zijn spel in de Champions League. Dinsdagavond leek de ploeg van Erik ten Hag weer een ongelooflijk resultaat te halen, maar Ajax liet een 1-4 voorsprong uit handen glippen.

Chelsea FC kwam, mede geholpen door de rode kaarten voor Daley Blind en Joël Veltman, nog langszij: 4-4. Ajax mocht zelfs zijn handen nog dichtknijpen dat het niet verloor. Doelman André Onana behoedde zijn ploeg voor een nederlaag, dat deed zeer fraai in de laatste minuut door een diagonale inzet van dichtbij van de Belgische invaller Michy Batshuayi te keren. Het was één van de vele keren dat de doelman uit Kameroen zijn ploeg dit seizoen in het miljardenbal op de been hield. Vooral in het thuisduel met Lille OSC was Onana van onschatbare waarde.

In de Champions League zijn er slechts twee keepers die vaker een redding maakten dan de sluitpost van de Amsterdammers. Liefst achttien keer voorkwam Onana een doelpunt, een gelijk aantal als de keepers van KRC Genk en Slavia Praag. Alleen Guilherme (CKSA Moskou) en Fernando Muslera (Galatasaray) kwamen vaker reddend in actie. 

Keepers met de meeste reddingen dit Champions League-seizoen:

  1. Guilherme (CKSA Moskou) – 24 reddingen
  2. Muslera (Galatasaray) – 23 reddingen
  3. Onana (Ajax), Coucke (Genk), Kolar (Slavia Praag)  – 18 reddingen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner