07.11.2019 18:45

Doelpuntenmaker Boadu troeft Ronaldo van PSV af

Myron Boadu verkeert de laatste maanden in bloedvorm. De jonge aanvaller van AZ Alkmaar scoort aan de lopende band in de Eredivisie en heeft ook zijn doelpuntenaccount in de Europa League al lang en breed geopend.

Donderdagmiddag kwamen daar twee nieuwe treffers bij. Op bezoek bij FK Astana, het Europa League-duel begon al om 16.50u vanwege het tijdsverschil opende de jonge aanvaller de score. Daardoor heeft Boadu dit seizoen al zes keer het net gevonden. Dat deed de international van Jong Oranje door vier keer te scoren in het hoofdtoernooi en tweemaal in de kwalificatiewedstrijden.

En dan te bedenken dat Boadu nog maar achttien jaar oud is. Met zijn zes treffers is hij ook direct de speler die namens een Nederlandse club de meeste doelpunten heeft gemaakt in Europees verband voor zijn negentiende verjaardag. De goaltjesdief stond op gelijke hoogte met Adam Maher en Ronaldo, maar heeft de voormalig spelers van respectievelijk AZ en PSV nu achter zich gelaten. 

AZ won uiteindelijk in Astana met 0-5. Naast Boadu scoorden ook Fredrik Midtsjø, Oussama Idrissi en Pantelis Hatzidiakos.

Spelers jonger dan 19 met meeste goals namens Nederlandse clubs in Europa:

  • 6 goals: Myron Boadu (AZ)
  • 4 goals: Ronaldo (PSV)
  • 4 goals: Adam Maher (AZ)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner