07.11.2019 21:00

PSV bezig aan slechtste reeks in alle competities in 6 jaar

PSV hoopte tegen LASK Linz de negatieve reeks te doorbreken, maar dat is allerminst gelukt. De ploeg van Mark van Bommel is in een kleine crisis beland, want het Europa League-duel in Oostenrijk ging met 4-1 verloren.

De Eindhovenaren kwamen nog op een 0-1 voorsprong door Daniel Schwaab. Bij afwezigheid van onder meer Steven Bergwijn en Donyell Malen mocht de Duitser de penalty nemen. De Oostenrijkers scoorden echter nog vier keer na rust via Reinhold Ranftl, Dominik Fries en Klauss (2 goals). Het betekende dat PSV momenteel al vijf achtereenvolgende wedstrijden in alle competities niet heeft gewonnen. Dat is de slechtste reeks in zes jaar. 

PSV won recentelijk niet van FC Utrecht, AZ Alkmaar, Sparta Rotterdam en tweemaal LASK Linz. De laatste keer dat de club dit overkwam was dus in 2013. Die reeks was nog slechter, want toen werd er acht keer niet gewonnen. Destijds hielden Dinamo Zagreb (in de Europa League), Roda JC Kerkrade, FC Groningen, PEC Zwolle, NAC Breda, sc Heerenveen, Feyenoord en Vitesse de ploeg van Phillip Cocu van een overwinning af.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner