19.11.2019 07:45

Mancini verjongt flink bij primeur van perfecte score

De EURO 2020 kwalificatiecyclus voor Italië zit erop na maandagavond. De ploeg van Roberto Mancini besloot Groep J in het Renzo Barbera (Palermo) tegen Armenië en haalde tijdens dat duel flink uit: het werd 9-1. 

Zodoende verzamelden de Italianen na tien wedstrijden de maximale score: dertig punten. Nooit eerder lukte het de Squadra Azzura om alle wedstrijden te winnen in de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap of het Wereldkampioenschap. Het aanstellen van Mancini als bondscoach blijkt dus een gouden zet van de Italiaanse voetbalbond.

Naast de knappe resultaten heeft de oefenmeester een hoop veranderingen doorgebracht in de selectie. Net als Nederland plaatste Italië zich niet voor het WK 2018 en dus schoof Mancini oudgedienden als Andrea Barzagli, Antonio Candreva, Daniele De Rossi, Marco Parolo, Davide Zappacosta en Giacomo Bonaventura aan de kant.

Voor hen in de plaats kwamen jonge talenten. Zo waren Nicolò Barella (22 jaar), Federico Chiesa (22 jaar), Nicolò Zaniolo (20 jaar) en Alessio Romagnoli (24 jaar) belangrijk tijdens de EK kwalificatiereeks. Ook kregen toptalenten Sandro Tonali (19 jaar) en Moise Kean (19 jaar) speeltijd. Zo was de gemiddelde leeftijd van Italië tijdens het laatste kwalificatieduel van twee jaar geleden 29,2 jaar, terwijl de basiself van Italië maandagavond tegen Armenië een gemiddelde leeftijd had van 25,4 jaar. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner