19.11.2019 22:35

Getergde Wijnaldum is Oranje's topscorer in 2019

Nederland heeft de kwalificatiecyclus voor het Europees Kampioenschap 2020 met een fraaie overwinning afgesloten. De ploeg van Ronald Koeman won in de Johan Cruijff ArenA met 5-0 van Estland en dankte een gretige Georginio Wijnaldum.

De speler van Liverpool FC was aanvoerder van Oranje. Dat was een dag na zijn ijzersterke persconferentie waar Wijnaldum zijn afgrijzen duidelijk maakte rondom het racisme-incident van afgelopen weekend bij FC Den Bosch. De middenvelder maakte tegen de Esten liefst drie doelpunten en maakte samen met Frenkie de Jong een juichgebaar dat iedereen gelijk is. Wijnaldum bekroonde zo een zeer fraai internationaal jaar, want in het Oranje-shirt maakte hij liefst acht doelpunten. Meer dan elke andere speler van het Nederlands elftal. 

Meeste goals voor Nederland in 2019:

  1. Wijnaldum – 8 treffers
  2. Depay – 6 treffers
  3. De Ligt en Babel – 2 treffers

De andere doelpunten van het duel kwamen op naam van Nathan Aké en Myron Boadu. Een prachtig moment voor beide spelers, maar vooral voor laatstgenoemde. De aanvaller van AZ Alkmaar maakte namelijk zijn debuut en luisterde deze op met een treffer na een prachtige pass van Kevin Strootman. Boadu werd zodoende de jongste doelpuntenmaker namens Oranje sinds Ryan Babel in 2005. Babel was 212 dagen jonger. Daarnaast debuteerde ook Calvin Stengs en voor hem was het ook een prachtige avond. De ploeggenoot van Boadu gaf namelijk twee assists. 

Omdat Duitsland op eigen veld wist te winnen van Duitsland is Nederland als nummer twee geplaatst voor EURO 2020. Wie de ploeg van Koeman daar precies gaat treffen is nog niet bekend, al is de kans wel 99,9% zeker dat Oekraïne één van de tegenstanders is. Daarnaast weet Oranje dat het zijn wedstrijden zal afwerken in de Johan Cruijff ArenA. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner