26.11.2019 23:00

Mourinho komt slechtste start in 17 jaar te boven

José Mourinho en de Champions League is een geweldig huwelijk. De Portugese oefenmeester won met FC Porto en Inter de cup met de grote oren en moet nu bij Tottenham Hotspur succes brengen in Europees verband.

Hoewel de eerste opdracht van Mourinho klimmen op de ranglijst van de Premier League is, is succes boeken in de Champions League ook zeer gewenst. De eerste wedstrijd van Mourinho met Tottenham Hotspur eindigde in een 4-2 overwinning. Op eigen veld wonnen de Spurs van Olympiacos. Door de zege eindigt Tottenham Hotspur zeker als nummer twee in Groep B en plaatst het zich voor de knockout-fase.

Daar zag het er aanvankelijk niet naar uit, want Tottenham Hotspur kwam al heel vroeg op een 0-2 achterstand. Binnen twintig minuten hadden Youssef El-Arabi en Rúben Semedo al gescoord. Het betekende de slechtste start van Mourinho in zeventien jaar Champions League. De laatste keer dat de oefenmeester twee tegengoals kreeg in de eerste twintig minuten van een optreden in het miljardenbal was in 2002 namens FC Porto tegen Real Madrid

Pas na de rust, zeer waarschijnlijk met een donderpreek van Mourinho op zak, kroop Tottenham Hotspur pas echt uit zijn schulp. Drie van de vier Engelse treffers werden in de tweede helft gemaakt. Harry Kane (2 goals), Dele Alli en Serge Aurier maakten de doelpunten.