28.11.2019 08:30

Ajax met schitterend goalrecord in Champions League

Dankzij de knappe 0-2 uitoverwinning van Ajax bij Lille OSC in Groep H van de Champions League, staan de Amsterdammers er uitstekend voor om kwalificatie naar de knockout-fase af te dwingen. 

De Amsterdammers leunen dit seizoen op een geweldige vorm in uitwedstrijden. Eerder werd al met 0-3 gewonnen bij Valencia CF en met 4-4 gelijkgespeeld bij Chelsea FC. Door de 0-2 zege bij Lille verzamelde Ajax zeven van zijn tien punten op verplaatsing. Bovendien scoorde het al negen keer, wat een Nederlands record is. Nog nooit scoorde een club uit de Eredivisie namelijk meer dan zeven keer in de groepsfase van de Champions League. Ajax eindigt dit seizoen dus op negen treffers.

Dat Ajax vooral sterk is in uitwedstrijden was eindig vorig seizoen al duidelijk. In heel 2019 speelde de ploeg van Erik ten Hag zes Champions League-wedstrijden op vreemde bodem. Van Real Madrid-uit tot Lille-uit, allemaal eindigden ze in een overwinning (behalve Chelsea-uit) voor de Eredivisie-kampioen. Opvallend is dat daartegenover slechts één thuiszege staat in 2019: de 3-0 tegen Lille van eerder dit seizoen. Alle resterende thuiswedstrijden van Ajax in het miljardenbal eindigden in een nederlaag of gelijkspel.

Ajax in 2019 in de Champions League in thuisduels en uitwedstrijden:

 • Uitwedstrijden:
   Real Madrid - Ajax: 1-4
   Juventus - Ajax: 1-2
   Tottenham - Ajax: 0-1
   Valencia - Ajax: 0-3
   Chelsea - Ajax: 4-4
   Lille - Ajax: 0-2
   
 • Thuiswedstrijden
  X  Ajax - Real Madrid: 1-2
  O  Ajax - Juventus: 1-1
  X  Ajax - Tottenham: 2-3
   Ajax - Lille: 3-0
  X  Ajax - Chelsea: 0-1

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner