10.12.2019 09:00

Valencia mist liefst 6 spelers in cruciaal duel met Ajax

Ajax moet het in de laatste wedstrijd van de groepsfase tegen Valencia CF doen zonder onder meer David Neres, Quincy Promes en Zakaria Labyad. Een flinke aderlating voor de ploeg van Erik ten Hag, al is de lijst aan afwezigen bij Valencia nog groter.

Ten opzichte van de wedstrijd in Spanje van begin oktober mist de Spaanse ploeg namelijk liefst zes spelers die toen wel in actie kwamen. Jasper Cillessen, die met een blessure kampt, wordt onder de lat vervangen door Jaume Domènech. Verder zijn er in de verdediging nog meer problemen voor de ploeg van Celades. Zo moet de Argentijnse leider Ezequiel Garay toekijken vanwege een schorsing. Naar verluidt wordt zijn plek ingenomen door Mouctar Diakhaby.

In Estadio de Mestalla hadden ook Gonçalo Guedes en Maximiliano Gómez een basisplaats tegen Ajax, beide aanvallers ontbreken echter voor het duel van dinsdagavond in de Johan Cruijff ArenA. Daarnaast waren Kang-in Lee en Denis Cheryshev invallers, maar ook die twee spelers kampen met een blessure. Daarbij ontbreken ook Rubén Sobrino, Geoffrey Kondogbia en Cristiano Piccini (spelers die  zeer regelmatig spelen) waardoor de lijst met afwezigen gigantisch is. 

Spelers die in oktober tegen Ajax speelden maar nu afwezig zijn:

  • Jasper Cillessen
  • Ezequiel Garay
  • Gonçalo Guedes
  • Maximiliano Gómez
  • Kang-in Lee
  • Denis Cheryshev

Lille met B-ploeg
Ajax heeft aan een gelijkspel genoeg tegen Valencia om door te gaan naar de knockout-fase. Ook mag het zelfs verliezen, maar dan moet het hopen dat Lille OSC wint van Chelsea FC. Echter hoeven de Amsterdammers op niet al te veel Franse steun te rekenen. Lille is immers al uitgeschakeld en is van plan om zijn beste spelers aan de kant te houden op Stamford Bridge tegen Chelsea.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner