11.12.2019 22:54

Good old Buffon moet alleen Ballotta nog voorbij

Gianluigi Buffon mocht woensdagavond het doel verdedigen namens Juventus tegen Bayer Leverkusen. Voor het eerst dit seizoen maakte de Italiaanse doelverdediger zijn opwachting in de Champions League. Dat deed hij met verve, want hij hield zijn doel schoon. De wedstrijd eindigde in een 0-2 overwinning voor de Oude Dame.

Dat Gigi een oude rot in het vak is, is bekend. Met zijn 41 jaar en 317 dagen zijn er weinig spelers die het hem nadoen op het hoogst mogelijke niveau. Na woensdagavond is hij dan ook de op een na oudste speler in het miljardenbal. Alleen Marco Ballotta was nog ouder toen hij een Champions League-wedstrijd speelde. De Italiaanse keeper was op 43-jarige leeftijd nog actief met Lazio Roma tegen Real Madrid. 

Oudste spelers Champions League

  1. Marco Ballotta (Lazio Roma) - 43 jaar, 8 maanden en 8 dagen
  2. Gianluigi Buffon (Juventus) - 41 jaar, 10 maanden en 18 dagen
  3. Oleksandr Shovkovskyi (Dinamo Kiev) - 41 jaar, 8 maanden en 11 dagen
  4. Mark Schwarzer (Chelsea FC) - 41 jaar, 6 maanden en 24 dagen
  5. Alessandro Costacurta (AC Milan) - 40 jaar, 6 maanden en 28 dagen

De oudste Nederlander in het miljardenbal is Edwin van der Sar. Hij was 40 jaar, 6 maanden en 29 dagen toen hij de Champions League-finale met Manchester United tegen FC Barcelona keepte in 2011. In de lijst van oudste spelers zet hem dat op plaats zeven. Buffon speelde tegen Bayer Leverkusen Champions League-duel 123. Zijn oud collega-doelman Van der Sar kwam in totaal 98 keer in actie in het Europese hoofdtoernooi. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner