21.12.2019 09:23

The New Wave in groten getale in imposante lijst

Het jaar 2019 was voor het Nederlandse voetbal een jaar om niet snel te vergeten. Zowel Oranje als Ajax hebben hun naam flink op de kaart gezet. Het is het prestigieuze dagblad The Guardian niet onopgemerkt gebleven.

In de lijst van de tophonderd beste voetballers zijn de spelers van de zogeheten New Wave goed vertegenwoordigd. Virgil van Dijk moet het, net als tijdens de Balon D’or uitreiking, doen met een plaats achter nummer één Lionel Messi. FC Barcelona-ster Frenkie de Jong behoort volgens The Guardian tot de top tien beste spelers van de wereld. In tegenstelling tot zijn elfde plek bij de Gouden Bal, staat hij in deze lijst tiende. Hiermee houdt hij onder andere Kun Agüero, Roberto Firmino en Kevin de Bruyne achter zich.

Ook Ajax ziet veel eigen spelers terug in de lijst. Oud-aanvoerder Matthijs de Ligt vindt zichzelf terug op de achttiende stek. Dušan Tadić maakt ten opzichte van zijn Balon D’or-positie (20) een duikeling. Hij staat op plek 27, net voor Hakim Ziyech (29). Opvallend genoeg staat Georginio Wijnaldum erg laag, gezien zijn prestaties dit jaar. De teamgenoot van Van Dijk moet genoegen nemen met een 43ste plek. De laagst genoteerde Nederlander is terug te vinden op plaats 76. Die plek is vergeven aan Memphis Depay door The Guardian.

De complete tophonderd vind je hier

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner