20.10.2016 10:33

Bosz vliegt derde keeper in na blessure Boer

Doelman Stan van Bladeren baalt nadat Feyenoord A1 scoort tegen Ajax A1. De Amsterdammer krijgen tien minuten voor tijd een doelpunt tegen bij een 2-0 voorsprong. (17-01-2015)

Stan van Bladeren is donderdagochtend op het vliegtuig naar Spanje gestapt. Ajax-trainer Peter Bosz heeft de negentienjarige doelman uit voorzorg bij de selectie gehaald, omdat Diederik Boer donderdagavond mogelijk niet in actie kan komen.

De routinier liep woensdagavond tijdens de afsluitende training een polsblessure op. De Amsterdammers nemen het donderdagavond in de Europa League op tegen Celta de Vigo. Het oproepen van Van Bladeren is opvallend, aangezien de jongeling pas één wedstrijd in het betaalde voetbal achter zijn naam heeft staan. Op 6 februari 2015 debuteerde Van Bladeren namens Jong Ajax tegen FC Volendam (4-3 winst).

De oefenmeester van de Amsterdammers heeft naast Van Bladeren meer doelmannen rondlopen op De Toekomst. Norbert Albas (dertien wedstrijden) en Peter Leeuwenburg (vijftien wedstrijden) hebben bijvoorbeeld een stuk meer ervaring. Tim Krul, die bezig is met zijn revalidatie van een zware knieblessure, is nog niet fit genoeg om deel uit te maken van de wedstrijdselectie.