17.02.2014 12:28

Jesús Navas gelooft in zege op Barça

Jesús Navas is Ramires te snel af tijdens Manchester City - Chelsea. (3-2-2014)
Jesús Navas is Ramires te snel af tijdens Manchester City - Chelsea. (3-2-2014)

Vleugelaanvaller Jesús Navas heeft er alle vertrouwen in dat Manchester City dinsdagavond FC Barcelona kan verslaan. Dat wordt voor Navas weer eens tijd, want vaak won de Spanjaard niet van de Catalanen.

De flankspeler verliet afgelopen zomer Sevilla voor een avontuur in Engeland. Navas speelde sinds 2003 jaarlijks minimaal twee keer tegen FC Barcelona. Navas kan niet terugkijken op goede rapportcijfers. Van de 23 ontmoetingen die hij had met Barcelona won hij er slechts vijf. Dertien keer verloor de 28-jarige Spanjaard van de topploeg. In al die ontmoetingen vond hij slechts één keer het net: in de thuiswedstrijd in het seizoen 2010/11.

Slechts tweemaal wist Navas Barcelona met Sevilla te kloppen in competitieverband. Hij versloeg Barcelona thuis met 3-2, in het seizoen 2005/06. Twee jaar later, in 2007/08 was Sevilla met 2-1 te sterk. De drie andere zeges werden behaald in de strijd om de Spaanse Super Cup, de Europese Super Cup en in het Spaanse bekertoernooi.

"Misschien zijn ze niet meer zo sterk als drie, vier jaar geleden, maar dat is normaal. Je rivalen bestuderen je tactiek en passen daar hun spel op aan. Succesperiodes in het voetbal duren nooit voor eeuwig. Het is heel lastig om jaar in, jaar uit te spelen in de stijl die zij hanteren. Maar toch staan ze al jaren aan de top in de Primera División en staan ze nu in de Copa del Rey-finale. Tegen Barcelona spelen is altijd lastig", zo vertelde Navas op de clubwebsite.

Toch is City vol zelfvertrouwen volgens Navas. De Spanjaard kent de zwaktes van de tegenstander. "Zelfs de beste teams hebben een zwakke plek. Barcelona heeft het moeilijk in standaardsituaties en bij counteraanvallen, als ze de bal voorin verliezen. Ik weet zeker dat ze niet blij zijn dat ze eerst in Manchester spelen. We moeten ze onder druk zetten en met een hoog tempo spelen. Dan ben ik er van overtuigd dat we Barça thuis kunnen verslaan."

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner