18.02.2014 10:50

Messi aast op CL-record Raúl

Nabil El Zhar (l.) im Zweikampf mit Lionel Messi (r.)
Nabil El Zhar (l.) im Zweikampf mit Lionel Messi (r.)

Het is inmiddels alweer ruim twee maanden geleden dat de laatste groepswedstrijden in de Champions League werden gespeeld. Dinsdagavond beginnen de achtste finales. Lionel Messi gaat met Barcelona op bezoek bij Manchester City en aast op een record van Raúl.

De Argentijnse aanvaller speelt op bezoek bij Manchester City zijn 83e Champions League-wedstrijd. Na 82 eerdere optredens in de Europese topcompetitie staat zijn doelpuntentotaal in dienst van Barcelona al op 65.

Enkel Raúl scoorde meer Champions League-doelpunten voor één club. De goalgetter was tussen 1995 en 2010 goed voor 66 treffers namens de Koninklijke, de Spanjaard had daar echter honderddertig wedstrijden voor nodig. Inclusief zijn korte periode bij Schalke 04 staat Raúl in totaal op 71 doelpunten in het hoofdtoernooi van de Champions League. Met dat aantal voert hij nog altijd de eeuwige topscorerslijst van het toernooi aan, gerekend vanaf de start medio 1992. 

Beide records kunnen op zeer korte termijn een prooi worden voor Messi, uiteraard op voorwaarde dat Barcelona de achtste finale tegen Manchester City overleeft en de Argentijn zich van zijn meest productieve kant laat zien.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner