20.02.2014 21:19

Valencia verslaat Dinamo Kiev op Cyprus

Dinamo Kiev heeft het door geweld geteisterde Oekraïne donderdag geen sportief succesje kunnen geven. De ploeg van aanvaller Jeremain Lens verloor in de Europa League de eerste confrontatie met Valencia met 2-0. De thuiswedstrijd van Dinamo Kiev kon vanwege de zware rellen in de Oekraïense hoofdstad niet in eigen stadion worden gespeeld. De Europese voetbalbond UEFA besloot woensdag het duel te verplaatsen naar Cyprus.

In Nicosia sloegen de gasten uit Spanje in de slotfase toe. Eduardo Vargas en Domagoj Vida (eigen doel) zorgden ervoor dat Valencia volgende week met een royale voorsprong begint aan de thuiswedstrijd. Lens werd na 83 minuten gewisseld bij Dinamo Kiev.

Dnjepr Dnjepropetrovsk, de tweede ploeg uit Oekraïne in de Europa League, kwam wel tot winst. In eigen stadion was de ploeg van trainer Juande Ramos met 1-0 te sterk voor Tottenham Hotspur, dat alle voorgaande acht Europese duels dit seizoen had gewonnen. Jan Vertonghen en Nacer Chadli stonden in de basis bij de Spurs, Christian Eriksen viel na een uur in.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner