25.02.2014 14:16

Raúl kijkt zonder voorkeur naar Schalke-Real

Raúl kijkt uit naar de ontmoeting in de achtste finale van de Champions League tussen zijn oude clubs FC Schalke 04 en Real Madrid. De Spanjaard heeft echter geen voorkeur.

"Het eerste dat door mijn hoofd schoot, toen ik de uitkomst van de loting hoorde, was dat ik deze wedstrijd heel graag had willen spelen', gaf de spits toe in het Spaanse AS. De 36-jarige aanvaller staat momenteel onder contract bij het Qatarese Al-Sadd. Tussen 1994 en 2010 speelde hij voor Real Madrid, waarna hij twee uitkwam voor Die Königsblauen.

Raúl heeft geen voorkeur voor een van de twee clubs. "Ik kan niet zeggen wie ik liever zie winnen. Bij Real Madrid ben ik volwassen geworden. Daar heb ik bijna mijn hele carrière gespeeld en vele successen behaald", vertelde hij over de club waar hij in 1994 doorbrak. In Spanje was hij goed voor 228 competitieduelpunten in 550 wedstrijden.

"Bij Schalke heb ik veel minder lang gezeten, maar ik heb die tijd enorm intens beleefd", vervolgde hij over zijn laatste Europese werkgever. "Ik had me bij mijn vertrek uit Gelsenkirchen nooit kunnen voorstellen dat ik nu nog zulke nauwe banden zou hebben met de club." In dienst van Schalke 04 kwam hij tot 66 competitieduels, waarin hij 28 keer scoorde.

De Spanjaard ziet zijn landgenoten als favoriet. "Alle spelers van Schalke zullen 120 procent moeten geven en ze hebben ook een dosis geluk nodig. Ze zullen hun tekortkomingen moeten camoufleren. Als ze thuis geen goed resultaat neerzetten, wordt het heel lastig in het Bernabeú", aldus Raúl.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner