26.02.2014 22:37

Real Madrid kleineert Schalke in eigen huis

Het avontuur van Schalke 04 in de Champions League is zo goed als voorbij. De Duitsers kregen in eigen huis een pak rammel van Real Madrid: 1-6.

Schalke 04 begon goed aan het duel met Real. Aanvoerder Benedikt Höwedes kopte de bal na twee minuten langs het doel van Iker Casillas. Tien minuten later lag de bal er aan de andere kant in toen Karim Benzema een afgeslagen bal van Cristiano Ronaldo binnenschoot.

Real ging na de openingstreffer door met druk zetten. Dat resulteerde in de 21e minuut voor de 2-0, gemaakt door Gareth Bale. De Welshman passeerde drie verdedigers en schoot de bal in de korte hoek binnen. Ook na de tweede treffer bleef Real de bovenliggende partij. Omdat Ronaldo drie kansen onbenut liet, bleef de schade enigszins beperkt voor Schalke.

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld.  De eerste vijf minuten waren voor de Köningsblauen uit Gelsenkirchen met een kans voor Kevin-Prince Boateng. Alleen de overige veertig minuten waren weer voor Real Madrid, die in de tweede helft echt afstand namen van de Duitsers. In de 52e minuut was het Ronaldo die verdediger Joël Matip het bos instuurde met zijn kenmerkende schaarbewegingen, om vervolgens het net te doen wapperen: 0-3.

Vijf minuten later stond het al 4-0, toen Benzema zijn tweede van de avond maakte. In de 69e minuut volgde doelpunt nummer vijf, toen ook Bale zijn tweede maakte met een schuiver in de verre hoek. Na de 5-0 leek Real Madrid het gas terug te nemen en de aanvalsdrang werd minder. Bale ging eruit, Angel Di Maria ging eruit en Carlo Ancelotti leek 5-0 een mooie uitslag te vinden. Toch wilde Ronaldo nog een doelpunt maken en dat deed hij in de 89e minuut, toen hij langs doelman Ralf Fährmann slalomde en de bal koel in het lege doel schoot.

De supporters van Schalke hadden in de blessuretijd nog wel iets om voor te juichen. Klaas-Jan Huntelaar maakte een fantastisch doelpunt in de 90e minuut. Hij nam een voorzet vanaf de linkerkant meteen op de slof en schoot de bal in de kruising.

Met deze monsterscore kan de volgende ronde Real Madrid niet meer ontgaan. Over twee weken treffen beide ploegen elkaar in Spanje.

Door: Brent van Ooijen